Band

De Band. ( Nee, geen band van een bromfiets.)

Het is iedereen wel bekent dat Groesbeek een dorp vol muziek is. Een gezellig dorp met vele actieve en sportieve verenigingen. Ook zijn er verenigingen en clubjes waarbij geen sportiviteit plaats vindt, denk aan de vele Carnavals, buurt en diverse andere verenigingen. Een van deze verenigingen is D’n Blauwe Walm. D’n Blauwe Walm is niet alleen actief met het rijden op een oude bromfiets en het organiseren van leuke ritten met opdrachten. In het verleden waren er ook activiteiten met het organiseren van gezellige muziekavonden, zoals de feesttent met een optreden van de Groesbeekse band New Leaf bij de camping Nederrijk aan de Zevenheuvelenweg en de zeer geslaagde Oldies Disco avond in de voormalige Zoma fabriek.

Inmiddels is het traditie geworden dat er bij D’n Blauwe Walm ook een gezellige derde helft gereden wordt. En daar hoort immers muziek bij.

Tijdens een ledenvergadering is het idee ontstaan om een clubliedje te maken of zelfs een eigen clubband te vormen. Er zijn immers wat muzikanten in ons meer dan tachtig tellende ledenbestand aanwezig.

Gerrie Peters ( Gitarist van o.a. Innerspace en Van Trien), Ton Verstegen (voormalig drummer van Maple leaf en New Leaf ), Gerry Janssen ( voormalig toetsenman bij Happiness), Henk de Bruin ( voormalig drummer bij o.a. Joe Miller Big Band, Rodeo en One Step) en zanger Jan Meijers.

Deze heren waren bereid om eens samen wat af te spreken. Al direct was er een probleem dat er twee drummers aanwezig waren en besloot Ton Verstegen een basgitaar te kopen om snel te gaan oefenen voor de eerste repetitie.

Bij de firma Nillessen Dak was nog wat ruimte boven het kantoor voor te repeteren en al snel waren er wat datums op de dinsdagavonden om te gaan oefenen met elkaar. Na enkele weken hadden de jongens al een programma van 23 liedjes uit de jaren 60, 70 en 80 ingestudeerd. Dus kon er al een avond gevuld worden.

Dus hebben we niet alleen een erelid en clubkok, we hebben ook onze eigen,

Blue Smoke Band