2008

Snertrit/Gouwe blauwe 09-11-2008:

Hoi Walmers,

Gisteren hebben we alweer de laatste rit gereden van het jaar 2008. 42 leden waren om 13.30 uur aanwezig bij Schoonmaakbedrijf Wouters voor het rijden van de tradionele snertrit. René Wouters had de koffie met een schijfje cake al klaar staan. Om +/-14.00 uur zijn we gezamelijk vertrokken richting Milsbeek, Ottersum. In Ottersum hadden we een probleem met de zündapp van Thé Mulders, waarschijnlijk is de zuiger stuk gegaan.
Al snel werd de brommer opgeladen op de pick up van Toon Pouwels. De groep stond te wachten bij Ven-Zelderheide en konden dus weer gezamelijk verder richting grensovergang Grunewald. Vervolgens zijn we naar Materborn en weer terug naar Kessel gereden. Maar in Kessel kwam er iemand naast mij rijden en riep jou band is lek. En inderdaad hij was lek en ook mijn zündapp moest op de pick up. Maar voor mij was er geen plek voor in de cabine dus ben ik maar bij Leo van Jek achterop zijn 125 cc gaan zitten ( twee koeele ). Onderweg richting Frasselt en Kranenburg sloeg het noodlot wederom toe, ditmaal was het Ronnie Kamps zijn zündapp wie stil stond(zwarte dag voor de zündapp rijders). Gerrie van Trien en Leo van Jek hebben Ronnie naar Wouters geduwd.

Hier aangekomen zagen we iedereen al smakelijk van de gehaktballen en hamburgers met duitse broodjes eten. Theo Bernards was immers ’s morgens vroeg bij mij met een droevige mededeling dat de soep zuur was geworden. Theo en Els hadden de hele zaterdag aan de soep gewerkt en hem koud weggezet. Maar helaas. De teleurgestelde Theo is dan ook direct aan het bellen gegaan voor een alternatief.

Daarom hebben we in plaats van een snertrit een gehaktrit gereden. Theo namens alle leden hartelijk dank voor je inzet hiervoor, en dan nog even dit, Theo heeft dit kostenloos gedaan voor de club. NOGMAALS GROTE DANK HIERVOOR. Het bestuur heeft dan ook besloten om Theo kosteloos lid te maken. Theo welkom bij de club. Na het smikkelen zijn we begonnen met een paar spellen. 1ste spel was het raden van het gewicht van een zündappblokje, 2de spel golfen en het 3de spel luchtbuks schieten.

Ondertussen konden we genieten van de drankjes die Wouters ons had aangeboden. Nadat iedereen de spellen gespeeld had werden de punten bij elkaar opgeteld, de uitslag zou ’s avonds bekend gemaakt worden in café de Post. Iedereen bracht z’n brommer dan ook naar huis en kwam weer terug bij ons clubhuis, hier werd onder het genot van wat drankjes en het kijken naar wat foto’s gezellig geouwehoerd, vooral de kreidler rijders hadden het over het uitvallen van de zündapps.

Later werd er om wat stilte gevraagd en hebben we de uitslag bekend gemaakt van de spellen. 5de Ronnie Kamps, 4de Tonnie Verstegen, 3de Jan Peters, 2de Wim Nillessen en 1ste Fred Evers. Na deze prijsuitreiking was er nog een applaus voor Willie Lamers, Willie is al 3 jaar lang lid en heeft voor de 1ste keer een rit uitgereden met zijn eigen yamaha.
Nogmaals werd René Wouters bedankt voor de gastvrijheid en Toos en Theo(café de Post) voor het toch altijd klaar staan voor een hapje tijdens het aanwezig zijn van de club, deze mensen kregen dan ook een bloemetje aangeboden.

En dan het bekend maken van onze Gouwe Blauwe, Geert Saedt had de gouden helm al klaar staan voor de nieuwe eigenaar. Het was iemand wie al diverse keren naar Valkenburg is geweest voor diverse dingetjes te regelen en iemand wie meerdere malen een rit had uitgezet. Wel viel het op dat we dit jaar vaak in Cuijk waren tijdens de toerritten. En al snel werd het duidelijk dat Pim Arts de titel D’n Gouwe Blauwe mocht dragen, Pim werd naar voren geroepen en nam onder een hartelijk applaus de Gouden Helm in ontvangst. Ook Geert Saedt feliciteerde Pim en gaf Pim een cadeau, een vossenstaart voor aan de brommer te hangen. Gezellig zijn we dan nog samen aan het feesten geweest. Pim nogmaals proficiat namens alle leden.

Ton Nillessen