2009

1ste rit 2009:

Beste Brommers,

Zondag 19 april was het dan zover, sommige van de leden hadden er al lang naar uitgekeken om weer eens lekker met de brommer te gaan rijden in clubverband. Afgesproken was dat we om 11.00 uur ons zouden verzamelen bij de Zuidmolen.
De opkomst was geweldig met een 45 startende leden zijn we gezamelijk naar de oude Zoma fabriek gereden en hebben daar gezamelijk een groepsfoto gemaakt, deze foto is leuk voor een plaatje van al onze clubleden, maar ook wordt deze foto gebruikt voor het evenement op 11 en 12 juli. Met hulp van ons toenmalige burgemeester van Gils hebben we diverse foto’s gemaakt en zijn toen aangereden richting Maldenburgh in Malden.
Daar zijn we hartelijk ontvangen door de bewoners en uitbaters van dit zeer gezellig oldtimertreffen. Bij ontvangst werden er diverse consumptiebonnen uitgedeeld zodat we tijdens het beluisteren van een dweilorkest wat hapjes en drankjes konden nuttigen. Na een verblijf van een uurtje moesten we wat ruimte maken voor het aanrijden van de oldtimer auto’s zodat de senioren konden instappen en een toerritje in de omgeving konden beleven.
Inmiddels hadden we besloten via Cuijk en St. Agatha naar Gennep te rijden. Hier werd immers het zogenaamde Gennep on Wheels georganiseerd. Toen we Gennep binnen reden kregen we helaas een probleem met de zündapp van Maarten Heijmans, zijn ketting was stuk gelopen en moest zijn brommer bij zijn familie plaatsen en hem later op de dag ophalen. Tijdens dit verblijf zijn diverse leden even op de markt/braderie gaan kijken. Inmiddels waren we weer verzameld en werden we wat ongeduldig en zijn dus vertrokken richting Ottersum, Ven Zelderheide, Milsbeek en Groesbeek.
Aangekomen in Groesbeek bleek dat wederom een brommer stuk was gegaan. Maar ondanks wat kleine probleemtjes waren we met z’n alle bij ons clubhuis de Post terecht gekomen. Tijdens deze 1e rit waren er een record aantal dames aanwezig, als lid Dorien en Sandra, Als gastrijdsters waren Jose Kersten, Kim Vissers en Thea v/d Pol aanwezig. Jose en Kim hebben inmiddels laten weten dat ze lid zijn geworden van ons clubje. Deze 2 dames zijn van harte welkom bij d’n Blauwe Walm. Ditmaal hadden we geen grote rit georganiseerd maar moet toch bekennen dat het weer zeer gezellig was.
Dames en heren het is jullie bekend dat er weer gestart is met de avondritten, kijk even op de site als je het vergeten bent wanneer er op even en oneven weken gereden wordt. Tot brommers.


Groeten Ton Nillessen

Weekend Valkenburg 2009:

Voor het weekend hadden 34 deelnemers ingeschreven voor de monsterrit Valkenburg. Zaterdagmorgen had Toos en Thé (café de Post) de koffie al klaar staan om iedereen nog eens goed wakker te krijgen want om 8.00 uur was de start voor de rit naar Valkenburg. Gelukkig was het weer geweldig met het zonnetje aan de hemel en na een korte instructie konden de brommers gestart worden voor vertrek.
Diverse thuisblijvende leden en Toos hebben ons liefdevol uitgezwaaid. Met Pim als navigator zijn we naar Milsbeek, Gennep, Boxmeer, Oploo en Rips gereden. In Rips was de 1e stop gepland, hier terplekke stonden de broodjes en koffie al klaar, gezellig konden die buiten genuttigd worden. Vervolgens zijn we via Deurne naar Asten gereden maar in Asten kwamen er wat problemen, bij Pim zijn Zündapp brak de koppelingskabel en tegelijk stond Pierre Hermsen met een kapotte achterband, dus werd er een complete pitstop ingelast. Fred Albers had de bus met gereedschap, aggregaat en compressor beschikbaar gesteld. Gelukkig was onze eigen chefmonteur Henk Kaal aanwezig en nam samen met de bandenspecialist Erico Wijnhoven de reparatie van Pierre zijn Yamaha voor hun rekening. Ondertussen was de kabel al vervangen en in een spoed tempo stond de Yamaha al weer klaar voor vertrek, maar helaas toen we weer weggereden waren had Ronnie Kamps pech met zijn Zündapp. Ondertussen viel de groep uiteen en moest eerst de Zündapp gerepareerd worden, gelukkig was de bus met Theo Schrievers en Rowdy Koopmans aanwezig en met een nieuwe bougie kon de reis weer verder gaan. Een paar kilometer verder stonden de voorgangers netjes te wachten en waren we weer samen(dachten we).
Richting Meijel ging de uitlaat los van de Zündapp van onze clubkok Theo Bernards. Nadat dit verholpen was miste we iemand uit de groep, namelijk Harrie van Ewijk was spoorloos. We konden Harrie niet bereiken, ook was er geprobeerd naar Harrie’s huis te bellen maar helaas niemand thuis. Vervolgens zijn we maar doorgereden richting de 2e geplande stop in Panheel. Hier bij een wegrestaurant stond er een kopje soep klaar met een consumptie, na +/- 1 uur zijn we weer vertrokken richting Echt, Born en Beek. Bij een tankstation is er nog gebeld naar Leo van Jek en Ton van Wamel (deze heren moesten wegens een begrafenis later komen) of ze al aanwezig waren, en inderdaad deze heren zaten al gezellig op het terras in Valkenburg en tot onze verbazing vertelde deze 2 dat Harrie van Ewijk ook al aan het bier zat. Snel zijn we toen naar Valkenburg gereden om ook een pilsje te drinken.
Aangekomen bij het Hotel De Quasqo konden we meteen naar de kamers voor de verfrissing en vervolgens kon het feest beginnen. ‘S avonds was de band Tirolersound gearriveerd voor wat gezellige klanken.

De zondagmorgen; bijna iedereen was met een kater aanwezig tijdens het ontbijt. Er werd gezellig nagepraat wat er allemaal meegemaakt was tijdens de zaterdagavond in het nachtleven van Valkenburg (Dit vertel ik liever niet). Om 11.00 uur zwaaide de aanwezige dames ons uit en zijn we vertrokken richting ons dorp Groesbeek. Met wat kleine probleempjes zijn we dezelfde weg weer teruggereden. In Panheel bij het wegrestaurant was de 1e geplande stop, hier hadden we gelezen dat ze snitzels hadden zo groot als deurmatten. Dus even een akkoordje gemaakt met de eigenaar en de snitzels werden geserveerd. Na deze lunchpauze zijn we met een volle buik verder gereden. Onderweg verloor Maurice Evers zijn Zündapp steeds meer snelheid en ging niet harder meer dan 45 km/uur dit was te langzaam. Toen de Kreidler van een van onze gastrijder Marcel de Hartog problemen had hebben we de demper uit de Zündapp van Maurice gehaald en ja hoor hij liep weer als een trein, wel wat meer decibels. Met pijn in het hart en tot vreugde van de Kreidler fans moet ik toch bekennen dat er veel problemen waren met de Zündapps. Vervolgens ging het snel richting Rips waar we nog even een rookpauze ingelast hadden en zijn dan via Boxmeer, Beugen, Oeffelt, Gennep en Milsbeek in ons eigen Groesbeek aangekomen. Er was nog wat geld in de knip voor 2 consumptie per man dus nog even naar Café de Post op het terras. De meeste zijn dan ook naar huis gegaan, maar zoals altijd waren er toch nog een paar wie hier tot in de late uurtjes geweest zijn (Gezellig toch). Zoals jullie lezen hebben we weer een heel mooi weekend gehad met een geweldig mooie rit.

Blijf allemaal gezond zodat we weer gezamenlijk een volgende monsterrit kunnen beleven.

Ton Nillessen