2018

Eerste rit 2018, Een ongeluk zit in een raar bochtje.

Zondag 15 april was het weer tijd voor onze tweede clubrit. Een stevige rit door de mooie Duitse natuur. Er waren zo’n 33 man die in het nog waterige zonnetje van de ochtend verzameld waren bij ons startpunt “de Zuidmolen”. Ook Wim de chauffeur van de bezemwagen was present. Walther gaf nog even een uitleg over de tocht en de regels.

We vertrokken om 10.30 uur met mooi weer richting de Horst. Daarna naar Frasselt. 33 brommers geven een flink lint van zo’n 200 meter. Jammer genoeg ook wel veel rook waar sommigen nog eens extra aan helpen. Daarna van Grunenwald via Asperden naar Goch. Achter Goch bij Kalbeckerforst stoppen we een tijdje voor een rookpauze.

Na dat natuurrijk stukje oponthoud ging het weer lekker verder. Over Uedem en Sonsbeck. Walther stuurde ons meestal over de buitenkant van de plaatsjes waardoor we weinig last van stoplichten hadden. We reden richting de Kastanienhof. Naar ons reisdoel de Torenhof in Menzelen Ost.

Eerst hadden we een klein slippertje in een gladde bocht waar Maarten onderuitging. Daarna stond Pieter stil bij een paardenevenement langs de weg. De Kreidler had plots de moed opgegeven. Er kwam een ziekenauto aan maar daar hadden we niks aan. Extra zuurstof of stroomschokken konden bij dit probleem niet helpen. Dus toch maar de Kreidler in de bus geladen en zo verder richting Torenhof. We merkten wel dat met een grote groep de afstand tussen de voorrijders en de uitvaller erg groot werd. Joey en ik moesten een flink eind terug voor we bij de uitvaller waren.

De afgesproken stoptijd gingen we niet halen maar we kwamen al snel na de uitval aan in Menzelen Ost bij de Torenhof. Dus brommers parkeren en plaatsje zoeken op het terras. Het was er communie en hartstikke druk. De ober werd behoorlijk zenuwachtig van zo’n grote groep. Na een beetje onderhandelen kon hij een menu vinden wat in de keuken te verwerken was. Of wij dat ook konden was nog maar de vraag want het waren grote porties. Al met al liep het door de snelheid van de keuken behoorlijk uit maar we zaten goed en het was lekker weer.

Om drie uur weer richting huis. De Kreidler van Pieter had het weer even gedaan maar viel al snel stil dus toch maar weer in de bus. Later nog een koppelingskabel maar die kon zonder koppeling doorrijden. Het leek even op een fikse regenbui maar Walther slingerde erlangs en het werden maar een paar drupjes. We reden over Perrich, Bislich en kwamen nog even in de buurt van de Reinfähre waar we ook al eens geweest zijn.

Verder richting Xanten en Kalkar op een afstand van Kernwasserwunderland en de brug bij Rees. Dan over Wisseler en Grieth richting Emmerich om daar, onder langs de Rijn naar de overkant van de weg te gaan. Een stukje Kleverstrasse en dan langs het water richting Griethausen, Brienen over het leuke bruggetje. Bij Düffelward zit een vervelende bocht welke je niet kunt overzien. Hier kwam gastrijder John uit Gennep in aanraking met een auto. De een zat een beetje te ver naar links de ander een beetje te ver naar rechts en boem. Politie en ziekenauto erbij en het duurde een tijd maar gelukkig viel het allemaal nog wel mee. Brommer een beetje beschadigd, deuk in de auto en een gekneusde hand. Deze ook maar in de bus geladen en weer verder. Hierna over Mehr en Kranenburg naar Groesbeek. Nog even op de parkeerplaats bij de Linde nagepraat en toen naar huis. Al met al ondanks de pech een mooie tocht. Wim heeft als chauffeur van de bezemwagen ook een goed gevulde dag gehad en dankzij hem zijn de gestrande voertuigen en rijders ook goed thuisgekomen. Wim bedankt.

Team Walther, het was weer een prachtig ritje.

100 jaar de Geuldert een dijk van een rit, werden er uiteindelijk twee.

Er is onlangs i.s.m. Camping de Geuldert een rit georganiseerd i.v.m. hun 100 jarig bestaan.

Deze rit was mede georganiseerd door onze club en er hebben diversen leden meegereden.

Klik hieronder voor het hele verslag

Goede doel 2018

Zoals ieder jaar, doet onze club ook een gift aan een goed doel,

dit jaar was tijdens de jaarvergadering besloten dat het goede doel voor 2018 de Meent en Mariëndaal zou zijn.

Vandaag (14 december 2018) hebben Ton en Theo namens onze club bij deze instellingen een pakket grote krentenbroden afgeleverd.

De bewoners waren zeer dankbaar en blij met dit gebaar en wensen alle blauwe walm leden een gelukkig kerstfeest toe.